Kávéültetvényen dolgozó munkás - Frissen pörkölt szemes kávé rendelés

eredet

Sokan úgy hiszik egy jól hangzó kávé márka már garancia a minőségre. Az átlagos bolti kávék közötti választékban valóban így lehet, azonban egy mikropörkölő egészen más minőségi dimenziót képvisel. Az átlag bolti kávék esetében óriási mennyiségben szerzik be és dolgozzák fel a kávét, így a legtöbb esetben nem lehet megmondani, hogy azok a zöld kávé babok milyen minőségűek és pontosan honnan származak amit majd a zacskónkból elfogyasztunk.  

Kávécserje termése - Frissen pörkölt szemes kávé rendelés

fajta

A legtöbb kézikönyv két kávé fajtát különít el a kávé családjában, ez az Arabica és a Robusta. Általánosságban az Arabica rendelkezik a legváltozatosabb ízvilággal. A Robusta általában alacsonyabb árfekvésű, s az ízvilága rendszerint végtelenül keserű. Az Arabica fajtának megszámlálhatatlan típusa van, ugyanakkor nem nyerhető mindegyikből jó kávé. Az ízvilágot azonban a kávé típusa csak részben határozza meg.

Kávé ízvilágok - Frissen pörkölt szemes kávé rendelés

ízvilág

A kávé ízére sok tényező van hatással, a fajtától kezdve a pörkölésen át az elkészítésig. A világos pörkölésű specialty kávék esetében a pörköléssel a kávé jellegzetes ízjegyeit emelik ki, még a sötétebb pörkölésű társai a megszokott olaszosabb vonalat képviselik. A világos pörkölésű specialty kávé jellemzően savanykásabb és gazdagabb ízvilágú, mint egy olaszos sötétebb pörkölés. Természetesen léteznek a pörkölőmester által összeállított egyedi Blend-ek, vagyis keverékek is, ahol az eltérő típusok és ízvilágok vannak szigorú és pontos receptúra szerint kombinálva.

A kávépörkölő mester a tenyerében tartja a frissen pörkölt szemes kávékat. A háttérben egy kávépörkölő gép látható - Frissen pörkölt szemes kávé rendelés

minőség

A kávé minőségére több tényező is hatással  lehet, kezdve a kávébabok minőségétől a pörkölési eljárásig. A hibás kávébabok származhatnak a rossz szedési technológiából, a kávéültetvények helytelen fenntartásából, a nem megfelelő szárítási eljárásból és még sorolhatnánk. A minőség általában ott kezdődik, hogy a még zöld kávébab legtöbb paraméterét megismerjük a gazdálkodó farmon, fajtán és a feldolgozási eljáráson keresztül. Így lehetséges az adott kávéhoz leginkább megfelelő mérnöki pontosságú kézműves kávépörkölési eljárást megkezdeni.

Egy fiatal szőke hölgy egy csésze kávét iszik, miközben az ölében egy laptopon a frissen pörkölt szemes kávé rendelését készíti össze - Frissen pörkölt szemes kávé rendelés

vásárlás

Első sorban érdemes kiindulni a jelenlegi ízlésünkből és, hogy milyen ízvilágú kávéhoz vagyunk jelenleg hozzászokva. Amennyiben eddig az olaszosabb típusú kávékat részesítettük előnybe, úgy érdemes egy különleges Blend-et választanunk, melynek részletes leírása leginkább elnyeri tetszésünket. A Single Origin kávék, azaz tisztán egy típusú kávéból álló csomag pedig a még különlegesebb ízélményt keresőknek ad lehetőséget megtalálni a leendő kedvencüket.

To strive for perfection is the only real satisfaction.

a kávé világából a kávé szerelmesinek

COFFEE SELECTION

FRISSEN PÖRKÖLT KÁVÉINK RENDELÉSRE

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

BLEND

TELJES VÁLASZTÉK

SINGLE ORIGIN

A Barista Campus és a Beanlight Artisan Roastery jóvoltából

FRISSESSÉG GARANCIA

KEDVEZŐ ÁRAK

AKÁR INGYENES SZÁLLÍTÁS

Kávé kisokos

Bevezetés a kávé világába

30 oldalas

irodai

hétköznapok

Megrendelésre pörkölt friss szemes kávé - Beanlight Kézműves Kávépörkölő és frissen pörkölt szemes kávé rendelés