Keresés
  • discoverybliss

Minél több kávét iszol, annál hosszabb ideig élsz?

Frissítve: 2019. feb 21.

Ezzel az állítással állt elő egy Brit kutatási tanulmány. Ezek szerint már most rohanhatunk egy barista tanfolyamra?Mit mondanak a statisztikák?


A Nemzeti Rákkutató Intézet, a Nemzeti Egészségügyi Intézetek és aFeinbergi Orvostudományi Iskola a elemezte a brit Biobank kávéfogyasztási adatait, amely egy az Egyesült Királyságban 38–74 éves korosztályba tartozó félmillió embert vizsgáló hosszú távú tanulmány.

Azt tudnunk kell, hogy a Biobank mintavétele, sokkalta nagyobb, mint a legtöbb tanulmány. Ez a tanulmány nem tartalmaz kontrollcsoportokat, mivel létrehozásához nagyszámú embertömeg eredményeit követi nyomon.

JAMA Belső Orvostudományban megjelent és a Popular Science magazinban összefoglalt eredmények meglepőek. Nemcsak, hogy a kávéfogyasztók átlagosan hosszabb ideig élnek, mint a nem kávéfogyasztók (ezt ugye már hallottuk), de azok emberek, akik sok kávét isznak, hosszabb ideig élnek, mint azok, akik mérsékelten vagy ritkán isznak.


Azért ez maradjunk a mértéknél


A kutatás azt mutatja, hogy ez korreláció, nem pedig okozati összefüggés. Lehetséges, hogy ezek az emberek azért is ihatnak több kávét, mert egészségesebb életmódot folytatnak, ezért hosszabb ideig is élnek. Igaz ez nem feltétlen ekvivalens, figyelembe véve sok más kutatást, amelyek igazolják, hogy a kávé fogyasztása:

20% -kal csökkenti a rák kockázatát.

A ukorbetegség ( 2-es típusú) kockázatát 20% ​​-kal csökkenti.

A Parkinson-kór kockázatát 30% -kal csökkenti.

5% -kal csökkenti a szívbetegség kockázatát.


Ez a magyarázata, hogy “minél többet inni egészségesebb” ami nyilvánvalóan jó hír azoknak akik sok kávét isznak vagy barista tanfolyamra készülnek, vagy akik egyébként félnének, hogy több kávét isznak az átlagosnál.


Forrás: Baristatarning.hu


#baristatanfolyam #roastery.hu

21 megtekintés0 hozzászólás